EL CAMINO spanyol kifejezés - jelentése: AZ ÚT

Mindenki úton van: megszületünk, meghalunk és közben úton vagyunk. Úton van a 80 éves parasztbácsi, aki sohasem hagyta el a faluja határát, és úton van a világutazó, aki reggelente azon töpreng, hogy éppen melyik városban ébredt. Ezekről az utakról nem készíthetők még GPS segítségével sem térképek, ezek az utak belőlünk indulnak és hozzánk érkeznek. És az úton alakulunk, változunk, sírunk és nevetünk, szeretünk és gyűlölünk, erősödünk és gyengülünk, sebeket adunk és kapunk, haragszunk és megbocsájtunk...

Vagyunk néhányan (már ami a világ népességéhez viszonyított arányt jelzi), akik úgy érezzük: be kell járni egy másik utat is, ami fizikailag is jól behatárolható - ez az út az

EL CAMINO


2012. dec. 7.

Cím nélkül


„Tudom, hogy az Úr nem rak rám olyan terhet, amivel ne tudnék megbirkózni. Néha azért azt kívánom, hogy bárcsak ne bízna meg bennem ennyire.”

(Teréz Anya)

Buen Camino az ÚTon levőknek!

32 megjegyzés:

  1. www.youtube.com/watch?v=pEQLmQSnolc
    Stangó

    VálaszTörlés
  2. Nem kékült be és lehet, hogy két szónak írtam a youtubét, most beírom mégegyszer.
    www.youtube.com/watch?v=pEQLmQSnolc

    VálaszTörlés
  3. Boldogabb Új Évet kívánok! St.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dolgozom rajta :)
      Boldog Új Évet Neked is!
      Hogy állsz a bakancslistáddal?

      Törlés
  4. Ezen bizony el kell tűnődnöm. Apropó, sikerült megnézned a linket? Reménylem :-)).Stangó

    VálaszTörlés
  5. Sose foglalkoztam a korommal. Most figyelmeztettek rá.Öt fős baráti társaságból utolsónak maradtam lekapcsolni a villanyt.Mi igazán fontos arról a listáról ezt kell kiderítenem.Például az, hogy megtanuljam használni ezt a kort. St.

    VálaszTörlés
  6. A linkkel kapcsolatban: valamely aluljáróban vak zenész játszotta azon az elektronikus billentyűs zene előállítón. Olyan elementáris, áradó, örömteli és valahogy biztonságot sugalló volt,hogy azt gondoltam, valami emelkedett téma lehet. S,lám kétféle módon is.St.

    VálaszTörlés
  7. Ha elfogadsz egy tippet...az ÚT látni enged...

    VálaszTörlés
  8. Tegnap itt a neten megnéztem a Vándorút című amerikai-spanyol filmet. Eszembe jutottál.St.

    VálaszTörlés
  9. Csak virtuálisan...most még. Annyi mindent kell(ene)helyette, előtte csinálnom.Attól tartok, ha csak úgy beleugranék, kipipálandó feladatként-nem lenne értelme.St.

    VálaszTörlés
  10. Most mintha nehezebb úton járnál...Stangó

    VálaszTörlés
  11. Áldott Karácsonyt Boldog Új Évet!St

    VálaszTörlés
  12. 2014. április 6.St.

    VálaszTörlés
  13. Válaszok
    1. Csak választani.Csak. Egyébként örülök, hogy válaszoltál.St

      Törlés
    2. Legalább ez bejött.

      Törlés
  14. Van egy jó hátizsákom, munkába menet használtam, hetenként raktam bele nehezéket,1,5-2-3-4-5 liter vizet. Vitt a busz és a metró 50 percet oda és vissza is. A zsák 7 kg volt mikor el kezdett zsibbadni a lábam emlékeztetve porckorongom vacak voltára.Most vakaródzok. Vajon van-e antigravitációs zsák?St.

    VálaszTörlés
  15. Áldott/Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok! St.

    VálaszTörlés
  16. Békét s Boldogságot!
    Mikor indulsz?

    VálaszTörlés
  17. Nem tudom.Azóta már olvastam, hogy van hátizsák szállítás is, tekintettel a szeptember 30.i kommentemre. Most mintha hátrébb sorolódott volna a vágyak között. Napokban gondoltam először arra, vajon ki fog lakni ebben a lakásban utánam. Eddig még mindig a következő 69 évre (minden évben frissitve) gyúrtam :-) 50. érettségi évforduló lesz nyáron, 25ből 17 jövünk majd össze, a többi igazoltan hiányzik.Ami jó, hogy nem zavar, mármint, hogy nem élek örökké.Igazán örülök, hogy írtál.Biztos van rá okod, hogy hallgatsz.Még egyszer: örülök, hogy írtál.St

    VálaszTörlés
  18. Minden hónapban felnéztem ide, hátha beírsz valamit, s abból majd tudni fogom, hogy minden rendben van Veled.... de évek óta semmi.:((( Ajánlottam pár ismerősömnek a blogodat, beleolvastak, s Útra is keltek. Hazatérve egy új Életet kezdtek.... elképesztő!
    Ma újra benéztem, s akkor eszembe jutott, hogy a kommentekbe is bele kellene olvasnom. Örülök, hogy itt már 'frissen' vagy.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a figyelmed...egyszer majd folytatom talán a blogot is :)

      Törlés
  19. Szia!:)

    ... s egy majd talán válaszolsz az emiljeimre is?:))))

    VálaszTörlés
  20. Beszélgetni? Hogyan? St

    VálaszTörlés
  21. Boldog/abb/ Új Évet!Stangó

    VálaszTörlés
  22. Itt két Névtelen is írkál, a másik nem én vagyok.Stangó :-)

    VálaszTörlés