EL CAMINO spanyol kifejezés - jelentése: AZ ÚT

Mindenki úton van: megszületünk, meghalunk és közben úton vagyunk. Úton van a 80 éves parasztbácsi, aki sohasem hagyta el a faluja határát, és úton van a világutazó, aki reggelente azon töpreng, hogy éppen melyik városban ébredt. Ezekről az utakról nem készíthetők még GPS segítségével sem térképek, ezek az utak belőlünk indulnak és hozzánk érkeznek. És az úton alakulunk, változunk, sírunk és nevetünk, szeretünk és gyűlölünk, erősödünk és gyengülünk, sebeket adunk és kapunk, haragszunk és megbocsájtunk...

Vagyunk néhányan (már ami a világ népességéhez viszonyított arányt jelzi), akik úgy érezzük: be kell járni egy másik utat is, ami fizikailag is jól behatárolható - ez az út az

EL CAMINO


2010. ápr. 19.

Puente De La Reina

A Kiralyno Hidja - III. Sancho felesege epittette a zarandokoknak a varosba vezeto hidat, errol neveztek el a varost. Eban a varosban van a mai szallashelyem. Azt hiszem, ra kell jojjek, hogy nincs konnyu szakasz. A mai latszolag rovidnek tunik, (20 km korulinek irjak a konyvek) ugyanakkor iszonyatosan kemeny tereppel talalkoztam. Alto del Perdon 790 m magas pontjara kellett elobb fel-, majd lemaszni. Mindketto nagyon meredek, folyami kovekkel (nem kavics!) boritott osveny, mely valaha talan vizmosas volt. A hegy elott egni kezdett a bal talpam (a jobbtol tartottam inkabb), azonnal megalltam, de a vizholyag mar elindult. Tapaszt neki, es igy kuzdottem le a hegyet. Most kicsit santikalos vagyok, de remelem holnapra elmulik. Egyebkent mar mindenki lassabban jar a szallason :-)
Magam is meglepodom az erom valtozasan. Nem sokat eszem (nincs tul nagy etvagyam) sok vizet iszom, es napkozben jol esik a fekete csoki. Ennek ellenere erosnek erzem magam - csak elindulni ne kellene... Ma zarandokmenut eszem ( a szallas csak 4 EUR, dozsolhetek).

Megertelek Csaba, azt hiszem, aki jart az Uton, annak bizsereg a laba a beszamoloktol...

Fantasztikus erzes volt peldaul szombaton reggel egz kicsi spanyol faluban latni a napfelkeltet, koszonni a helyieknek, inni egy cafe con leccet. Az ember ugy erzi, hogz nincs lehetetlen az eleteben.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Zoltán!
    Mi még nem is merjük egymást csak a levelező listából. Mindennap várom az új eseményeket amiről beszámolsz. Egyszer én is szeretném végigjárni az El Camino-t. Kitartásod meglásd erősebbé tesz minden nap. Imádkozom érted, hogy utadat siker koronázza. Isten kísérjen utadon.
    G. Dóra

    VálaszTörlés
  2. Most már elárulhatom, hogy nem mindent mondtam el. Nem azért volt, mert te is eltitkoltad hajdanán a hegyeket, hanem mert én is védem a lelkedet. Bizony nincs könnyű szakasz. Amit az ember annak hisz, az lesz a legrosszabb. S ez csak fokozódik.
    A lábra nagyon kell vigyázni (ezt elárultam, de ennek ellenére csak besikeredett az a fránya vízhólyag), nem szabad erőltetni, mert akkor az egész út veszélybe kerülhet.
    Mindegy, az ember megy, mert menni kell. S úgy látom még mutatsz életjelenségeket, ha érted mire gondolok.
    Azt mondtad, hogy főleg egyházi szállásokon akarsz aludni, ennek a beszámolókban nem látom nyomát.
    Az érzés, hogy nemmek le a kilók természetes. A szervezet a felesleges vizet elveszíti és égeti a zsírt kegyetlenül. Aztán majd beáll egy másfajta működésre. Itt lehet leszokni minden káros szenvedélyről. Szóval a kávé helyett SM ívása javasol, nagyobb a tápértéke.
    Akkor továbbra is hajrá!

    VálaszTörlés
  3. Vigyazni!!! Labat huteni,szelloztetni,huteni,szelloztetni! Nem sietni,vegigmenni. Jozsef

    VálaszTörlés